måndag 28 april 2008

Wellington och Åsas födelsedag

En härlig hösthelg i favoritstaden Wellington. Kanon att få komma hit och få lite stadspuls. Wellington är ju som vi tidigare nämnt en stad som liknar Göteborg lite. Ligger vid havet och har en "god stämning". Det finns mycket klubbar och gallerier. Konstnärer och musiker har sin tillflyktsort i Wellington.
Vi bodde på ett hotell högt uppe i staden med en fantastisk utsikt över hela centrum och hamnen.

Vi spenderade en dag på Wellington Zoo där Theos favoriter var lejonen ( i brist på noshörningar) vi andra var ganska imponerade av pelikanerna som var ganska orädda. Annars fanns det en malaysisk sol björn (världens minsta art) som hade en tunga som i sig påminde om en myrsloks...


Lördagen började med sång och presenter till Åsas ära (tack för alla försök att komma i kontakt med oss för att gratta..:)


Vi shoppade och fikade nästan hela lördagen. Vi struttade runt på Cuba Street, Willis Treet och Lambton Quay innan vi kom till ANZAC day firandet nere i hamnen vid Queens Wharf.


Barnen lekte som vanligt på "Fyr-lekplatsen". Klättra upp på och inuti en gammal fyr. Gungor och gungbrädor på denna lekplats alldeles intill hamnen med vacker utsikt över Te Papa musset och centrum med Mt Victoria och Oriental Parade inte långt bort.


Efter ett besök på Mt Victoria med solnedgång och utsikt över staden avslutade vi kvällen med Koreansk Barbecue.
På söndagen försvann det fantastiska höstvädret och duggregnet kom. Vi var på Te Papa National Museeum och kollade in Valutställningen och alla "Childrens Discovery" rummen.
Som vanligt funderar man på att Wellington faktiskt ligger på den där kontinetalsockelsprickan. Senaste stora jordbävningen var 1931, (den innan jul i Gisborne var den 10 kraftigaste under modern tid dvs sedan 1810). Det finns dock ingen känsla av att någon väntar på "the big one". På Te Papa kan man se fundamenten på byggnaden under jord och de avslöjar en "Kiwi-invention", gummi fötterna, som skall dämpa och klara av skakningarna så att inte byggnaderna faller ned. Jojo, vi får väl se.

Sen var det dags att åka hem i regnet med frågan hängande igen. Här skulle man kunna bo.. en längre tid, sjukhuset såg ut precis som betongblocket i Lund men det fanns en helt nybyggd flygel som såg ut att vara en OK arbetsplats.

PS valnötskakan är mycket god, men ta lite mindre choklad än receptet...DS

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken härlig helg ni har haft. Grattis gamla Åsa, Bobby jagar dig i hälarna! Var ska ni fira honom? Firas han också på 1:a maj i N.Z? Vilken flagga ska ni hissa?rÖD? bLÅ-GUL? sTJÄRNFYLLD? Vad betyder ANZAC day? som firades när ni var iWellington. Var har Moaflickan fått den kepsen ifrån?? shoping in Wellington?! - Var den koreanska b.b. goud? Ser spännande ut på länkbilderna. Härhemma har våren satt fart; Malmös magnolior blommar och vår i Höllviken är snart på G. Många kramar från Bitta/Thomas