tisdag 22 april 2008

Höstlov med Torta Di Noci

Nu har höstlovet börjat. Med detta började också höstvädret. Nu är det inte varmare än 16-17 grader på dagarna och under 10 vissa nätter. Kondensen rinner längs med rutorna när vi vaknar. Vi skall få ett nytt kök äntligen. Planeras inom den kommande veckan. Skönt med lite fräscht. Blåser gör det också. Gardinerna som tidigare var fördragna för att det var för varmt är nu fördragna för att det drar så väldigt runt fönstren.

Vi fortsätter att plocka valnötter och skall imorgon prova ett nytt valnötskaks recept. Kolla in här bloggen med många vacra bilder och recept....En svensk kock tjej i Toscana, Ilva Beretta.
Där hittade jag detta

TORTA DI NOCI, CIOCCOLATA E ZENZERO

eller

VALNÖTSKAKA MED CHOKLAD OCH INGEFÄRA


3 ägg

2 ½ - 3 dl brunt socker

100 gr smör

150 gr hackade valnötter

100 gr hackad mörk choklad

3 tsk finhackad kanderad ingefära, ta mer om du vill ha starkare smak,

3 dl vetemjöl

Rör ägg och socker i en skål medan smöret smälter och när det har svalnat lite så häller du på det.- Blanda i nötterna, chokladen och ingefäran och rör om innan du blandar i vetemjölet och nej, jag har inte glömt bakpulvret, jag har uteslutit det för att jag ville ha en kompaktare kaka. Om det känns fel så blandar du i en tsk bakpulver så är alla nöjda och glada!- Grädda den i 175 grader men tyvärr glömde jag att kolla tiden BÅDA gångerna (hur rinko får man bli?!) så det blir till att kolla med en sticka. Det gick ganska snabbt iallafall!

Barnen har fullt upp under veckan med bio (Dr. Suess, Horton Hears Who) och besök på vårt nyinvigda badhus. Till helgen åker vi till vårt mysiga Wellington för att fira Åsas födelsedag, shoppa lite och gå på Zoo och Te Papa (national museet).

Idag har alla underläkare strejkat och då har alla vi överläkare fått sköta exercisen på avdelningarna samt akuten. Vi har alltså gjort epikriser och dylikt och det kan man ju säga var ett tag sedan. Hur som helst så ser många överläkare detta som en katastrof. Att behöva göra detta anses av alldeles för många överläkare som, skall vi säga tappat förståelsen för sin egen betydelse, som ett nederlag att behöva göra.
Jag tycker det är Ok att de strejkar men det skall bli skönt när de kommer tillbaka.;)



Bilder från en hösteftermiddag i Kowhai Park, lekplatsen no 1 i staden.

Inga kommentarer: