tisdag 15 april 2008

Deklarationer och oväder

Idag har vi deklarerat över internet. Helt fantastiskt. Efter att man identifierat sig med e-leg så kan man ändra i alla siffror precis som om man hade pappret framför sig. Bara alla länkar till program där man kunde räkna ut sina aktieförsluster, delvis förifyllda, var bara så bra.

Idag har det regnat rejält. Vi har fått ca 40 mm, vilket är mindre än de flesta andra på Nordön. Tyvärr har en del människor dött idag. 5 skolelever på skolresa till våra vulkaner/nationalpark sveptes iväg när de "raftade" på Mangatepopo-ån. Eftersom det regnat 120 mm/20 timmar i området så stiger bäckar, åar och floder hur fort som helst. Vissa åar kan utan problem gå från 20 cm vatten till 2 m djupt. Man måste då veta om och när man skall ge sig ut. Jag tror att familjen Tingstedt har fått en del respekt för vind och väder här nere som vi kanske inte haft innan. 2 barn saknas fortfarande så det kan vara sju skolkamrater som dött.
I en annan väderolycka dog 2 st när de fick en blixt i huvudet unnder en rid utflykt. 4 andra kastades av sina hästar av kraften från blixten och skadades.
Väder kan var farligt, precis som 42 åriga lastbilschaufförer.
Vi har följt det senaste händelserna hemma i Svedala och förfäras som alla andra.

Inga kommentarer: