torsdag 17 april 2008

Svenskdag och valnötter

Idag har Maja ordnat en svenskdag i skolan. Tillsammans med Åsa och sin lärare Miss Pride så visades det bildspel om Sverige med älgar, midsommarstänger och prinsessorna. Maja fick förklara. Det dansades också Små grodorna och Jungfru Kär. Sedan bakades det chokladbollar (fd Negerbollar) som gjorde stor succé Maja var nöjd med att stå i fokus och tyckte dagen var mycket lyckad. Moa gör fortfarande stora framsteg och har nu klivit fram som ljushuvud nr 1 i sin klass. Pappan är mycket imponerad.




Valnötter plockar vi från marken runt våra två stora valnöts träd. och njuter av. Åsa menar att de är mindre beska än hemma men jag vet inte...

Angående tragedin med de döda skoleleverna så börjar det nu brännas för de ansvariga som släppte iväg dem ut i ravinen trots vädervarningar. Tydligen ökade flödet från 0.3 m3/sekund till 18 m3/sekund på mindre än 20 minuter. Efter en 90 minuter var det nere på 1 m3/sekund igen. Det blir ju naturligtvis en väldig massa vatten det, och är man då i en ravin med lodräta väggar blir det ju lite svårt.

Inga kommentarer: