onsdag 16 april 2008

Fotboll och nyheter

Gissa om det varit fullt i nyheterna angående de sex döda ungdomarna och deras lärare som sveptes iväg under canyoning igår i Tongariro området. Tydligen så kunde man inte få några vädermeddelande eftersom mobiltäckningen inte fanns. Hallå ??!
Det lär bli en del polisundersökningar på detta.
Idag har också valkampanjen dragit igång på allvar inför valet i oktober. Blir det labour för fjärde gången eller blir det National. Idag har partiledarena kallat varandra för diddidums, lunatic och woozy. Det är en annan nivå på debatten här...;)

Vi har haft lite spontanfotboll idag också. Bobby, Åsa och Moa hoppade in och spelade med alla underläkarna. Alla var mycket imponerade av Moa och Åsa. Vi spelade fyra mot fyra och det svenska laget förstärkt med Sri Lanka och Egypten lyckades vinna sista matchen.
Det kombinerade laget från Irak, Indien, England och Malaysia spelade mycket smart.

Nästa vecka strejkar alla underläkare för at få upp lönen till nivåer där de åtminstone kan börja jämföra sig med Australien. Idag är det tom så att man tjänar mer som vikarie i detta landet än som anställd. Detta har naturligtvis medfört att de flesta underläkare vikarierar iställer. Ca 30 % gör det just nu och siffran stiger hela tiden. Bra att de strejkar eftersom hela lönepolitiken är så konstig för dom.

Överläkarna/specialisterna kommer inte att strejka. De har fått ugenom de flesta krav. Löäneökning med ca 9% per år i tre år samt fördubblad utbildningsbudget/läkare. Den kommer nu att bli 16 000 NZD/år/läkare (ca 80 000 SEK).

Inga kommentarer: