söndag 16 december 2007

Tongariro Crossing


Så har vi då varit iväg på Tongariro. Enligt alla möjliga guideböcker en av eller rent av den vackraste endags trekken i världen. Den går upp mellan två vulkaner och det mesta av turen går i höglänt vulkanisk terräng. Det är i detta område som de sista scenerna av Sagan om Ringen spelades in. Scenerna där Frodo och Sam klättrar upp för domedagsberget för att till slut bränna ringen.



Bobby och Moa gick denna 17 km långa tur som börjar på 1100 möh och går upp som högst 1886 möh för att sluta på 900 möh. Vi gick tillsammans med kollegan Semisi och hans pojke Noah. Vi gick upp till toppen som är efter ca 8 km för att sedan vända tillbaka till starten av rent logistiska skäl.






På förmiddagen gick vi inuti molnen men turen var på vår sida, så under eftermiddagen lyfte molnen och utsikten blev underbar. Man såg alla tre vulkanerna på samma gång ! ( Mt Ruapehu, Mt Nguarohoe, Mt Tongariro). Under turen ser man olika kratrar med olika färgade sjöar och väggar. Emerald Lakes, Blue lake, Yellow Lake, Red Crater.




























En helt fantastiskt dag som avslutades med en kvart med fötterna i den kalla ån. Ljuvligt.



1 kommentar:

Ola Englund Hoelstad sa...

Hej,

Vi är på väg till NZ i december och Tongariro ligger högt på önskelistan. Låter som ett överkomligt projekt, även för en familj.

Bor ni kvar i NZ eller har ni återvänt till Svedala?

mvh Ola
ola.eh@home.se