måndag 24 december 2007

Julafton

En annorlunda julafton firades i Wanganui. Efter en lång och härlig frukost spenderade vi halva dagen på Ototoka Beach med att surfa och bada samt snäckletande. Eftermiddagen tillbringades med att förbereda maten och vänta på tomten.



Ute på grillen tillagades grillad hummer till förrätt och till huvudrätt grillades olika sorters kött inkluderande revben, lammracks och T-Bone. Vitt vin och rött vin. Alltså inte en endaste köttbulle eller sillarompa. Att försöka frammana julstämning i strålande sol efter en dag på stranden är ju inte helt lätt, trots försök med lite pynt, en mindre plastgran, hemmalagade lussekatter och pepparkakor. Glöggen vi gjorde från kryddblandning från Mårten och Thea var däremot väldigt god.



Tomten kom ända till Nya Zealand men hade då passat på att ta på sig kortbyxor. Man får ju hoppas att han tar på sig varmare kläder när han flög vidare till Sverige. Theo tyckte han var cool.

Det blev en del julklappar till barnen vilket var välkommet och våra tack går ut till alla som tänkt och skickat julklappar. Stort tack. Moa blev gladast för Harry Potter den sjunde boken och Maja för den femte filmen med Harry Potter.


Inga kommentarer: