söndag 2 december 2007

Första advent

Konstigt att fira första advent med middag utomhus. Första gången vi saknade regnet och rusket. Det skall ju liksom regna horisontellt och småspik när man tänder första ljuset.


Vi har fortfarande kanonväder med sol och blå himmel. Det bästa är att trots värmen i solen är det bara 20-22 grader i skuggan så man kokar inte bort.


Barnen har kunnat se SVT julkalender direkt över nätet. Funkar bra, när den sänts på morgonen i Sverige läggs den ut på nätet så kan vi se den direkt på vår kväll, vilket gör att vi hinner se rätt avsnitt rätt dag.


Adventsljusstakar är inget man har här så vi åkte ned till stranden och fyndade drivved och skapade en egen. Man får bara vara vaken eftersom drivveden är så torr att den säkert brinner bättre än den vanliga vitmossan ( jo, jag vet att det är en lav.... min fru berättar det varje gång)



Apropå fru så har hon olycksfåglat sig igen. Om hon vill får hon själv skriva om det på denna bloggen......


Andra aktiviteter under helgen har varit bad i pool och hav, besök på lekplatsen Kowhai Park där de numer också har olika vattensprutande lekattiraljer under sommaren.


Vi har satt upp en gunga i ett av våra träd, ett körsbärsträd. Denna har gjort stor succé hos åtminstone ett barn. Gissa vilket ??



Vi har också spenderat en del tid med att boka hotell till kommande gäster och våra egna planerade färder. De mesta är nu fullbokat från jul fram till januari, så man får ha tur om skall få det man vill vad gäller läge och sånt, i alla fall på turistställen som Coromandel, Nelson och Bay of Islands.


Glad advent på alla

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken superfinoriginell ljusstake!Advent härhemma gick i det horisontala ösregnets symfoni.Och så förstås Bereden väg...och Hosianna i Hjärups kyrka. Vad är det Åsa råkat ut för nu?? Hon sa inget i telefon!!Har det med den nya gungan att göra? Den verkar ju urmysig. Kram Bitta