fredag 21 december 2007

Jordbävning !!


Bara timmar efter att Lasse, Kalle, Karin och Charlotte landat så skakade hela Nordön av en av de större jordbävningarna på länge.
6.8 på Richterskalan och epicentrum 50 km utanför östkusten och staden Gisborne. Eftersom, epicentrat tack och lov, låg ganska långt under jordskorpan blev skadorna inte så farliga. Inga dödsfall men mycket skador i staden Gisborne. Vi kände skakningarna under ca 30-45 sekunder och Wanganui är bara ca 30 mil från Gisborne.


Så nu har vi haft både vulkanutbrott i september och jordbävning i december. Man undrar vad som kommer sedan.

Om man är intresserad av jordbävningar kan man kolla hur mycket det skakar på Nya Zeeland hela tiden. Där visas seismografisk aktivitet i realtid och man kan också kolla på större "skakningar" bakåt i tiden. Trevlig och informativ hemsida.








PS. Alla släktingar framme välbehållna efter en lång resa. Vi har pratat i telefon med dom igår kväll och idag 21/12 och 22/12 kör dom ett stenhårt sightseeing program upplagt av reseledaren själv, bla Rotorua, Öringfiske i Turangi (Trout Capital of The World :)!!) samt kort vandring i vulkan området runt Mt Ruapehu. DS

4 kommentarer:

Familjen Samuelsson sa...

Hej kusin Åsa & family!

Vilken fantastisk blogg ni har skapat! Har nu uppdaterat mig på ert nya liv och det verkar allt annat än långtråkigt - vulkaner och jordbävningar, tomte på skolavslutningen och beachliv! Yeehaa!

Här ser vi fram mot en mer traditionell jul i Ryggen med Janne, Teta och flickorna, mamma Vera och moster Lil (Kerstin är i Thailand). Vi har perfekt skridskois så ivriga fötter vill bli snörda. Kommer ni ihåg känslan när man fått upp farten och nordan pillimariskt letar sig in genom maskorna i mössan? Kunde tro det. Den varma chokladen är aldrig så ljuv och tårna aldrig så plågsamt stelfrusna vid brasan efteråt.

Nåväl, ha nu en riktigt fantastiskt härlig jul med era besökare (var det släkt?). Skönt med nära och kära när man bor långt hemifrån.

Stora snöbollskramar från oss!
Lena, Lars, Johan & Jesper

PS. Vad har ni för email? Min är l.samuelsson@hotmail.com. Hörs!

Anonym sa...

Hej alla! Skönt att höra att fastrar farbror och kusin har landat. Vi hörde på radion om jordbävning och läste eran tidning på nätet på vår torsdag när det var er fredag. Kunde tänka sej att nåt sånt skulle hända när så många Tingstedtar landar på samma ställe!! Har nu klätt granen och kokt julskinkan. Saknar er. Kram Mormor, morfar

Unknown sa...

Hej Maja!
Jag längtar efter dig! Ha en bra jul i Nya Zeeland från Sigrid.
Skriv tillbaks snart på min pappas epostadress ivanavi@spray.se
Hälsningar Sigrid Bakran i Lund

Hej hela familjen!
Äntligen har vi hittat en kontakt till er. Vi har saknat er, men vi förstår att ni har det bra och har fullt upp med alla upplevelser. Men skriv gärna till oss så att vi kan hålla kontakten i fortsättningen. En riktigt god jul och ett gott nytt år.
Kram från oss
Kicki, Ivan, August och Sigrid Bakran i Lund

Jenny sa...

Hej!

Jag är ÖNH-läkare från Malmö, och "snubblade" på er blogg ikväll, nyårsdagen. Jag och familjen (man och två små flickor, 3 år resp 6 mån) ska åka på sex veckors rundresa på Nya Zeeland i februari-mars. Min man har varit där tidigare för ett antal år sedan och var lyrisk. För mig blir det första gången och jag har på känn att jag kommer att bli förälskad i landet. Har ju också hört talas om viss läkarbrist, som du ju också skriver om, och har självklart lekt med tanken att ta chansen och åka iväg 6-12 månader eller så och bo och arbeta någon helt annan stans. Jag tar mig därför friheten att fråga lite om hur du gick tillväga "från början"? Tog du kontakt med sjukhuset direkt eller sökte de folk? Är det krångligt rent administrativt med tillstånd och annat? Har du någon uppfattning om hur situationen är för ÖNH-läkare (brist eller ej)? Hur länge planerar ni att stanna, finns det någon gräns för hur länge man får arbets-/uppehållstillstånd?

Det låter ju som om ni har en härlig vistelse, även om det låter lite "annorlunda" på sjukhuset - gillar speciellt heltäckningsmattorna...:-)

Det vore hemskt kul att få kontakt, och kanske lite tips om ni har tid och lust.

Gott nytt år och vänliga hälsningar,
Jenny Wingerstrand, Malmö
jenny@stringens.se