söndag 30 december 2007

Coromandel

Dagen efter annandagen drog vi med gänget till Coromandel. Coromandel är en halvö på norra nordön som hyser en vacker natur och glest befolkade byar. Tydligen börjar Auckland borna nu upptäcka stället och det byggs som aldrig förr. Många veckopendlar och kan köpa loss stora landbitar och bygga stora hus.

Vi hyrde in oss på stranden i Whitianga (uttalas Fitt-i-Anka) vilket i sig är lite märkligt. Vi bodde i alla fall som kungar och kunde njuta av att grilla, hoppa studsmatta och bada allt inom 30 m från vårt rum.
Åsa hade agerat reseledare igen och såg till att vi på kort tid åt god mat på fin restaurang, besökte "hot water beach" samt åkte glasbottenbåt.

Hot water beach är kul då det vid lågvatten avslöjas 2 stora varmvattenkällor, Dessa bubblar upp på stranden med 65 gradigt vatten. Man tar med sig en spade och gräver sig en grop och låter denna fyllas med eget valda delar av havsvatten, ca 21 grader, och käll vatten, ca 65 grader, sedan har man sitt eget spa på stranden!!


Glassboten båten tog oss runt fantastiska klippor och stränder och visade upp undervattenslivet. Vi fick hoppa i och snorkla från båten och såg både snappers och languster. Vi simmade till och med in i ett gigantiskt "blowhole". På kvällarna badade vi utanfär hotellet i solnedgången och vi kunde tom se en liten blå pingvin baby.

Den 30/12 var det dags bör Lasse, Kalle, Karin och Charlotte att forsätta mot Australien och vi väntade spänt på Lotta och Jörgen.
Vi tackade gänget för en trevlig tid och för att vi fick rå om dem så mycket. Vi hoppades naturligtvis att vi på 8 snabba dagar hann visa dem en inblick i allt det som Nya Zeeland är; Vulkaner, Gejsrar, Storstad, Hav och beach men framför allt en massa trevliga människor.

Inga kommentarer: