tisdag 25 december 2007

En Juldag på Wanganui River

På juldagen när de flesta andra firade julstrumpa gav vi oss iväg till den lilla byn Pipiriki igen. Vi ville visa våra besökare den flod som vi tycker är den vackraste vi sett, Wanganui River. Efter att ha tvinats åka ännu en gång på Parapara road kom vi fram. En jetboat tog oss ca 40 km upp längs floden till Bridge To Nowhere.
Så kallas denna bro mitt i ingenstans, mitt i regnskogen. Den byggdes på 1930 talet då man trodde att en väg skulle gå här till de nybyggarna som började att odla och hålla får här. Eftersom depressionen slog hårt mot Nya Zeeland så flyttade alla därifrån och regnskogen började växa igen. Det enda som finns kvar av civilisationen där nu är denna bro. Den är belägen ca 40 km från närmaste väg och hus mitt i den jättelika Wanganui National Park (som är lika stor som drygt Skåne)

Tyvärr duggade det på oss hela dagen men vi var vid gott humör för varmt var det i alla fall.


Lasse och Karin lyckades tom gå över en hängbro på stigen men det krävde mer premedicinering. På kvällen var det färsk pasta och spel som gällde. Vi hade fått spelet 500 av HippHipp gänget som nu invigdes. Mycket trevligt spel.

Inga kommentarer: