onsdag 5 december 2007

Majas överraskning

Idag har Maja fått sin första "Readers award". Den får man när man läst 25 av nybörjarböckerna hemma som läxa. Skolorna här är enormt duktiga på små peppande och uppmuntrande priser och utnämningar. Tex så får elevhemmet (jmfr Harry Potter) poäng om någon varit duktig eller snäll eller hjälpsam.


När Maja kom hem idag så väntade posten. Ett stort brev från Sverige anlände idag med teckningar från hela klass 1 Rafael på Palettskolan och ett långt härligt brev från fröknar och fritidsledare. Maja blev oerhört glad (Åsa fick tårar i ögonen som vanligt).

Maja har nu börjat planeringen inför svarsbrev och teckningar.....




Theo har haft vattendag på dagis med pool, vattenleksaker och vattenkrig med fröknarna Polly och Michaela.


Moa har lekt med sin kompis Zofie (föräldrar födda i Ungern)


Imorgon åker jag en timme upp i bergen längs floden och serpentinvägar till min mottagning i Raetihi.

I helgen hoppas vi kunna paddla nedför Wanganui River. Floden förefaller vara vacker uppströms har vi förstått via foto och filmer.


För den som vill se hur det ser ut rekommenderas filmen "River Queen". Den är inspelad på plats här i Wanganui med NZ bästa skådisar och Keifer Sutherland i en av huvudrollerna. Den har vunnit pris i på Toronto filmfestival och som bästa NZ film 2006.

Den handlar om tiden då engelsmännen kolonialiserade Nordön med krig och bråk med maorierna som följd. Sevärd för sitt foto, men aningen ytlig i sin storyline tyckte jag.

Inga kommentarer: