söndag 16 mars 2008

Splash Planet

Lördagen började med rundtur och brunch i Napier. Hela eftermiddagen var vi sedan på Splash Planet i Hastings, ca 20 km från Napier. Kanonväder men lite kallt i utomhuspoolerna. Utomhus fanns det fyra stora vattenrutschkanor varav i en kunde man åka med bilringar. Inomhus fanns det också poller men bara en vattenrutschkana. Theo gillade att vara inomhus....hmmm

Utomhus hade man också flera andra pooler, en grund barnpool med ett "klätterpiratskepp" mitt i. Det fanns också en flod där man kunde åka runt.

Theo och Bobby vid målsnöret i inomhus racet.
Bobby och Moa slungas ut i sin dubbla bilring från Stora rutschkanan.

Gänget i flytfloden

På kvällen åt vi god mat längs med marinan där man har renoverat en massa gamla lagerlokaler hur fräckt som helst till chicka restauranger och nattklubbar. Utsikt över havet/båtarna. På Tvn visades det Rugby Super 14, vilken är en sorts södra halvklotets Champions league med 14 rugbyklubbar från NZ+Oz+ Sydafrika. Stort är det och upptar allt TV utrymme på helgkvällar.

Annars i sportväg förbereder sig också NZ för OS med uttagningstävlingar. Man satsar på de sporter där man brukar ta medalj och har tradition. Medaljer brukar man få i rodd, kanot, triathlon och velodromcykling. Sedan har man också världens bästa kulstöterska Valeri Vili. Man kommer också att skicka landhockeylag och en och annan löpare men dessa torde vara chanslösa.

1 kommentar:

Thea Lauren sa...

Hej,

Härligt att läsa om era fantastiska upplevelser. Vi njuter av sommarbilderna och längtar väldigt mycket till sommaren. Efter några härliga vårdagar vaknade Malte kl 6:00 imorse och sa: Mamma, det är fullt med snö i trädgården. Väldigt fint, men nu vill vi ha VÅR!

Många Kramar från Pelledamsvägen i Lomma.

Vi saknar er!