söndag 16 mars 2008

Moa simmar med delfiner

På söndagen gick vi till National Aquarium och kollade in hajar i hajtunneln, krokodiler och jätte sköldpaddor. Kiwi och Tuataras fanns det också. Theo var helt betagen i krokodilen, Moa gillade jättebläckfisken. Eftermiddagen var vi på Marineland. Här fanns det delfiner, sjölejon, pälssälar blå pingviner och sulor. Ställer agerar också "klinik" för skadade vilddjur, och det var hit de lilla blå pingvinen vi hittade på Kai Iwi för tre veckor sedan fördes.
Moa fick en dröm uppfylld när hon fick simma tillsammans med delfinen Kelly.


Iförd våtdräkt simmade Moa och en annan kille runt med Kelly. Moa hade kontakt vid flera tillfällen även om det inte var några cirkuskonster det handlade om. Det var tydligt från början att man inte skulle få åka vattenskidor efter delfinen eller åka gunghäst. Det kändes bra för delfinens integritet.

Moa tyckte ibland att det var lite läskigt för delfinen var ju så stor, 90 kg och ca 1,70 lång. När hon lekte med att öppna käkarna i närheten så kunde det kännas lite pirrigt även om man vet att de inte bits..
Moa var mycket nöjd med dagen i alla fall. Fram emot kvällen for vi tillbaka till Wanganui.

1 kommentar:

Markus sa...

Lyckos dig Moa! Så otroligt spännande och kul. Kan förstå att det kändes läskigt - de har ju så långa munnar och en massa små tänder...
Jag har också en dröm om att få bada med delfiner, men har ännu inte fått göra det :-( Jag är så avundsjuk.

Kram
/Macke

PS Hälsa resten av familjen.
Vi åker till landet över påsk med Farfar och Farmor.