tisdag 25 mars 2008

Inlägg nr 100

Detta blir det hundrade inlägget på bloggen.

Då kan man passa på att meddela alla som eventuellt undrat att vi nu helt bestämt kommer att åka hem i slutet på juli. Det har varit många eftertankar och funderingar. Vi kommer kanske att ångra oss, kanske inte, men man kan i så fall åka hit igen.
Tyvärr så känns det lite vemodigt att ta beslut men man måste ju göra så till slut. Alla försöker , på lite olika sätt, övertala oss att stanna men det blir nog svårt att övertala oss.


  • Fördelar med NZ: vädret, klimatet, värmen, sommaren, naturen, bergen, havet, floderna, vulkanerna, skidåkningen, surfningen, idrotten (obs ej rugby eller cricket utan skolidrotten) arbetsförhållanden, arbetstempo, huspriserna, lönerna, staden Wanganui, skattenivåerna, laidback attityden, vänligheten, öppenheten, omtanke, vädret, vädret, naturen och naturen.

  • Nackdelar med NZ: läget, husstandarden, byråkratin, laidback attityden, arbetsförhållandena, ojämlikheten, alkoholismen, inkomstklyftorna, ineffektiviteten.

Det känns som om man kläms mellan två underbara världar, Ett Sverige med ordning och reda men med horisontellt regn och ett Nya Zealand med tilltvingad frihet men med rastafari och sol.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis till 100-bloggen.
Det är väldigt roligt att ni skriver så flitigt. Det gör att ni känns närmare än vad ni är.

Ni är välkomna hem när ni kommer. Johanna har saknat er (och vi oxå).
Men jag förstår att det blir med ett visst vemod, då "hemma" i "Borta bra men hemma bäst" kan skifta fort.

/Anna-Karin för fam. Stenman

Anonym sa...

Hurra va bra !Både bloggandet och att NI KOMMER HEM IGEN! Det har varit lite nervöst eftersom vi VET vilket fantastiskt land ni bor i nu. NATUREN :kiwisarna keaorna pannkaksklipporna strandflugorna silverfernen vågorna svartsanden regnskogen glaciärerna det vänliga folket. Fast det är inte dumt i det här landet heller; vi har ju vinter och snöyra i mars i södra delen och -41 i Nikkalukta och ihjälfrusna penseer och påskliljor men ännu inga mördarsniglar!! På söndag 30/3 börjar sommartiden, bara en sån sak. Kanske kan vi ställa undan snöskyffeln redan då och börja gnola "Den blomstertid nu kommer". - Vi kan hälsa från "landet" vi åkte pulka med Johannas badbåt nedför våra nedfarter och hade snöbollskrig under påsken och åt massor av påskgodisägg......Kramar från mormor och morfar

Thea Lauren sa...

Vad glada vi blev!
Vi ser fram emot att träffa er så fort ni landat på svensk mark.

Sköt om er!
Kram Laurén