måndag 31 mars 2008

Förvirrat i Health Board och syndabockar

Wanganui har ett gäng smågalna politiker eller politiker wannabees. En är vår borgmästare Michael Laws. Han är en före detta riksdagspolitiker som fick avgå efter oegentligheter. Under tiden blev han allt mer populär som "radio host" i statsradion. Han flyttade hem till sin barndomsstad Wanganui, ställde upp i Survivor (Robinson) , blev borgmästare, ställde upp i Lets Dance, grät ut i alla möjliga media när dottern fick leukemi.... puh.. jo nu har han dessutom valt in sig i sjuhusstyrelsen. På sitt första möte fick han vår sjukhuschef att avgå som följd av de händelser som utlösts av enstaka individer. Han har dessutom uttalat sig om att man inte kan ha ett eget landsting här utan borde gå samman med... nån...

Hans bäste kompis är en kirurg som heter Clive Solomon. Han är galen. Han har blivit utköpt av sjukhuset här eftersom han avslöjade lite för många hemligheter om saker och ting. Naturligtvis bara sådana som han själv hade nytta av i sin privata praktik. Där tillbringade han dessutom de flesta av sina arbetsdagar, fast han hade full lön från sjukhuset. Han kör omkring i en bil med en registreringsskylt där det står "I'll fix It" på den ena och på den andra ungefär "Kirurgspecialisten". Ödmjukt eller hur ? Han skickar dessutom choklad som hans fru slagit in i cellofan papper till alla patienter runt juletid. Hans mål är att förutom sjukhuschefen som nu har avgått så skall alla andra också avgå, eftersom om det inte finns något sjukhus så kan han som privatkirurg nog tjäna mer...

Lysande utsikter. Men men, har man härdats i den eviga konflikten och ryktesspridningen mellan Lund-Malmö är ju detta faktiskt bara en vindpust av några glada clowner.

Det allra största problemet är att jag och många andra invandrare aldrig varit i ett land där syndabockskulturen är så stark.
Vad som än händer måste någon anklagas, vare sig det är en stackars förbundskapten i Rugby eller en politiker. Det spelar liksom ingen roll att många kanske är oskyldiga eller det rent av är helt kontraproduktivt. Någon skall bort.
Sen stackars förbundskaptenen var obesegrad i ca 40 matcher (3år) innan VM i höstas. de svepte bort allt mostånd tills de plötsligt gick bort sig en match mot Frankrike. Då var denna man som förlorat en eller var det två matcher som förbundskapten, troligen den sämsta kaptenen man någonsin haft...???????

Jag blev lite glad idag dock. I NZ Herald kunde man läsa 50 personers åsikter om hur man skulle göra NZ attraktivare. Det var härligt att se, även om jag vetat om att de funnits, människor som tyckte att NZ måste bli jämlikare, ambitösare, öppnare mot utlänningar och satsa på teknologi. Ungefär vad jag på denna blogg tjatat om ett tag.

Det fanns dessvärre också en del som tyckte att man måste återinföra ordning och reda (läs aga i skolan) och att alla borde tvingas till att odla sin egen mat så att man minskade koldioxid-utsläppen....och så vidare.
Nåväl det finns väl en del goa gubbar i Sverige också mitt ibland alla kloka nissar.

Inga kommentarer: