fredag 4 juli 2008

Slut på skolan

Idag har alla barnen avslutat sin skolgång på Nya Zeeland. När de andra barnen börjar 3:e terminen så är vi på Cook Island och sedan på väg hem.Det var med stor vånda som tjejerna, särskilt Moa, skildes från sina vänner idag. Mycket tårar och kramar. Moa har fått många nya vänner här och kommer så klart att sakna dem.
Maja har också fått många nya vänner och har därför nu inträtt i IT åldern eftersom hon erhållit sin första e-mail adress så att hon kan hålla kontakten med alla barnen.

"Carlton School abbreviation"

Båda tjejerna fick många lycka till brev och tom en del små presenter. Båda bjöd på svensk föreläsning och chokladbollar. Mycket uppskattat. Båda Moa och Maja blev uppkallade och fick diplom "Merit Certificate".
Maja för "being a good friend in classroom 14, we will miss you", Moa fick sitt för " excellent effort, conscientious attitude and outstanding progress".
Hela skolan klappade och tackade. Stolta tjejer som för inte så länge sedan hade helt andra tårar i ögonen när de lämnades ensamma med Mrs Wilson för ca 10 månader sedan. Ingen engelska kunde de i stort sett och nu kunde de krama om Mrs Wilson och tacka för all special hjälp de fick i början.

Mrs Wilson

Theo hade sin sista dag på dagis också. Det var mindre tumult, mest för att Theo inte är den som gillar avsked. Han beter sig mest som om det vore en helt vanlig dag, men han kommer att sakna sin Polly, det medgav han sedan på väg hem från dagis. Polly är fröken och det stora stödet och anledningen till att han ibland bryter på irländska. Theo hade sin chokladbulledag igår och det var också populärt. Theo kommer att sakna sina kompisar fast precis som när vi lämnade Lund så tar det nog ett tag innan han pratar om det i dessa termer.

Inga kommentarer: