torsdag 21 februari 2008

Tillbaka i kvarnen..

Efter en härlig semester kom vardagen igen. det är väl i och för sig det som gör att semestrar är kul..
Fick min beskärda del när jag var bakjour fem dagar i sträck och lyckades få en massa att göra. Det är ju klart att någon gång måste det ju också hända här.
Tjejerna var däremot riktigt glada över att få börja skolan igen. Nya klasser men många kändisar ändå. Theo gled direkt in till sin dagisfröken Polly och sade "cars" för hon hade fortfarande de kvar i skåpet-

Inom Health New Zealand händer det mycket nu. De har precis släppt sin första rapport om skador orsakade av sjukvården. Inte mycket att yvas över, de har de flesat andra länder hållt på med länge. Dessutom säger en sådan rapport ingenting då den bygger på helt frivillig rapportering. Vissa "landsting" har inga inrapporterade problem andra väldigt många. Hmmm vad kan det bero på??
Dessutom har den nye hälsoministern gått lös ordentligt. Han har avskedat direktören för Wellingtons sjukvårdsområde pga av dålig ledning och hotar att upplösa ett annat sjukvårdsområde (Hawkes Bay) om de inte på en vecka (!!) visar tecken på att sanera sin ekonomi. Detta på sin första månad som minister. Hallå.
Man skall komma ihåg att pengarna här inte räcker till för den sjukvård man önskar sig. det har en del "landsting" kommit på men ministern tänker inte backa eller ge dom mer pengar.

Imorgon är det dessutom möte inom Läkarförbundet om vi skall strejka eller inte. Vårt löneavtal löpte ut för exakt 19 månader sedan och man har inte kunnat komma överens om ett nytt.
Det saknas läkare i alla kategorier nu. Detta för att de flesta inhemska doktorer flyr till välbetalda Australien och utlänningar är i de flesta fall inte önskvärda. Tom sydafrikaner tvingas nu göra om examen etc.
Det är helt klart att det är någon i den här soppan som inte gör sin matte.

Inga kommentarer: