söndag 10 februari 2008

Punakaiki Pannkaks klippor

Längre upp på sydöns västkust ligger Punakaiki. Här har naturen mha av kemisk erosion samt väder/vind skapat stenformationer som ser ut som stora högar med pannkakor. Hela kusten på denna sträcka är makalöst vacker.


Vi börjar nu få ont om tid för att se allt man skulle vilja se, så Paparoa och Kahurangi national parker fick vi skippa. I dessa parker skall det finnas alla möjliga klippformationer, grottor mm.

Istället åkte vi vidare genom Buller Gorge. En ravin som floden Buller skapat. Hissnande landskap. I denna ravin finns NZ längsta swingbridge som vi naturligtvis var tvugna att gå över. Inte så högt över vattnet dock. Bara ca 25 m. Bron var 116 meter lång och svajade rejält i vinden. Dagen avslutade med övernattning i St Arnaud nära Lake Rotoiti i Nelson Lakes national park.


Imorgon åker till Wanganui för skola och jobb och för att visa mormor och morfar var vi bor och lever.


Det har varit 16 otroligt intensiva dagar på denna vackra ö. Det känns som om vi varit borta i 3 månader med allt vi hunnit se och uppleva. Stackars Thomas och Bitta är fullproppade med intryck så de kommer nog att gilla att ligga lågt i Wanagnui i fyra, fem dagar.

Inga kommentarer: