onsdag 30 januari 2008

Mormor och Morfar !!

Vi grupperade om oss till Portage i Marlborough Sounds.Marlborough Sounds är ju kännt för de flesta som dricker vin. det är NZ största vindistrikt med ffa vita viner. Dock har vindistriktet mycket lite med Marlboroughs Sounds att göra. Sounds betyder fjord eller vik ungefär. Hela området är uppflikat i mängder av bukter och vikar och det bor i stort sett inga människor här.


Utsikten från vårt rum var magnifik.!











Det mesta man kan göra här är att gå promenader, cykla, bada, och kayaka. Helst går man på Queen Charlottes Track som löper längs en bergsrygg ca 200-400 m över havet mellan Queen Charlotte Sound och Kenepuru Sound.
Även här är det så vackert att man inte vet hur man skall gradera allt det vackra.
Det är som Lars Landen utryckte det, "som att köra omkring i ett vykort hela tiden".
Idag skulle vi äntligen få träffa mormor och morfar. Alla var på helspänn. Vi åkte över berget ned till Torea Bay där de två skulle anlända.



Mormor och morfar anländer efter att ha flygit fyra stäckor från Köpenhamn till Wellington, tagit taxi till båten, sedan färja till sydön och vattentaxi ut till lilla Torea Bay där vi mötte dom på en liten brygga. På andra sidan jorden. Helt fantastiskt. Kaviar, knäckebröd och Bamsebok (tack, Anders Stenman!) var helt perfekt. Vi har verkligen längtat och alla var glada.

Vi firade i champagne!!!! som sig bör naturligtvis med dessa connaiseurer. Champagnen kom från Montana Brancott Vinery, Marlborough Sounds.

Inga kommentarer: