lördag 6 oktober 2007

Blåst och "All Blacks"

Det blev ingen bestigning eller närkontakt med Mt Taranaki/Egmont. Det blåser och blåser.

Märkligt nog är vädret bra, sol och varmt men det har blåst kuling nu i 8 dagar.

Det berättas för oss att det är vanligt under vårmånaderna. Bara att stå ut med. Denna kuling kan alltså blåsa 6 veckor till !!

Inte för att man det gör hur mycket som helst, men vissa havs och bergsaktiviter blir ju lidande/inställda.

Vi har istället varit i den närmsta större staden här; Palmerston North.

Ca 90 000 inv, dvs dubbelt så stort som Wanganui, men herregud vilken ökenstad. Utsketet på en åker, inga berg, floder, hav eller skog. Inga höghus ( jordbävningsrisken), ungefär som ett förvuxet Boden.

Vi shoppade en del, bla till Theos födelsedag. Han skall få en bil berättar han för oss- Det har han bestämt. En skop-bil.

Theo är ofta glad men pratar ofta om Sverige. Han vill åka till sin morfar och mormor, och haan saknar sina kompisar, Daniel, Jakob och lille Simon.


Theo och Maja lyckades förlägga hans collegejacka igår så nu har han fått en ny. En All Black tröja. Mycket stolt. Till och med Theo har fattat att det är något speciellt med All Blacks.


Man kan tycka att det är mycket fotboll i Sverige när det är EM och VM men det är INGET mot vad dom satsar här. VM i rugby....wow.
Varje dag sänder dom direkt, 1 timme, från en studio i Frankrike där VM går. De diskuterar taktik, skador etc. På "One News" (deras Rapport) går ca 20 % av nyhetstiden till att förmedla nyheter om rugbylaget.

Matcherna är bara en om dagen. NZ spelar 1 gång i vecka. De har vunnit sina 4 gruppmatcher och imorgon är det kvartsfinal mot hemmanationen. Hela landet står mer än stilla. Som 1994 fast mer.


Vi kommer att kolla. Har ni möjlighet så kolla in deras "Haka", dvs deras hälsning till andra laget. Den är mäktig.


Imorgon fyller Theo 3 och idag har han bakat en Bil kaka. Mer om det imorgon.

2 kommentarer:

Else sa...

Hej Bobby och hela familjen!
Roligt att ni är iväg och har landat! Så spännande att se en annan värld och en annan sjukvårdsstruktur! Sug ut godbitarna - och ge dem dina godbitar. Håll fanan högt!
Varma kramar från Someone Else

Markus sa...

Grattis på födelsedagen Theo noshörning! önskar Johanna, Anna-Karin & Markus