tisdag 24 juni 2008

Vinterväder och Aga

Ny har intern anlänt på riktigt. Snön vräker ned sedan flera dagar på våra vulkaner Ruapehu och Taranaki. Kanske kan det bli skidor till helgen om det inte blåser för mycket. I Wanganui har vi haft det för staden karakteristiska vädret,... regn. Sedan i söndags 105 mm. Blåst har vi också.

När vädret är så här ruskigt läser man ibland nyheterna oftare. Och nu har äntligen förespråkarna för Aga eller "smacking" som det heter här vunnit.
Nu har de lämnat in, i ett andra försök att få till stånd en folkomröstning, 390 000 underskrifter angående att åter tillåta smisk.
Det har ju varit förbjudet enligt lag bara i snart 2 år men det har väl varit jobbigt för många att inte få lov att slå sina barn eller jobbigt att riskera straff om man blir påkommen.
Naturligtvis är det bra med demokrati och vi får hoppas att det finns tillräckligt med utbildade människor som röstar nej när detta skall upp till omröstning.
Kan man samla 10 % av den röstberättigade befolkningens namnunderskrifter kan man begära en folkomröstning. Detta har nu alltså hänt.

Inga kommentarer: