söndag 23 september 2007

Huset i Wanganui

Vi har flyttat in på Sjukhusområdets baksida. Sex hus tillsmammans på en härligt stor gård/gräsmatta. Huset har tre sovrum och ett kombinerat vardagsrum och kök/matplats med öppen lösning och högt i tak.

Mycket trevligt och funktionellt, tyvärr är ju byggnads-standarden engelsk med allt vad det innebär. En-glas förster, 3 mm isolering, el-element, kranar utan blandare, etc. Står bara vädrets makter oss bi så fryser vi nog ändå inte ihjäl.
En viss fuktkänsla finns det däremot, det blir ju gärna så när man inte har fuktspärrar och blandar trä, plast och rostfritt i inredningen.

















Gården däremot är stor och vi har redan dragit upp en mindre fotbollsplan. På området växer citron träd, eukalyptus, kallor, mimosaträd bla. Vi delar visserligen området med de andra husen men ingen annan verkar bry sig så det känns som ”vår”.





















































Tyvärr verkar det här med bredband bli en besvärlig historia. Trots att jag försökt med alla möjliga hot fungerar det inte. Det finns inte tillräckligt med portar, alltså fysisk plats för Tingstedts bredband.
Synd att det inte är mer som Indien här där man som Fredde och Maria kan hota eller muta. Det funkar inte här. Alla vill vara vänliga och när de inte kan hjälpa blir det nästan som i Kina, mer eller mindre gråvita/vita lögner/ursäkter så att alla kan ”keep a good face”.





Inga kommentarer: