tisdag 25 september 2007

En dag på stranden

Söndagen passerade med fint väder och besök stranden. Stranden är stor och härlig. Sanden är svart och mycket finkornig. Detta beror närheten till alla vulkaner och den höga järnhalten i sanden. Några mil längre norrut håller japaner tom att utvinna järnet ur sanden.!















Vågorna och underströmmarna är stora och starka till följd av den snabbt stigande kontinentalsockeln. I söndags var det bara lite vind och nästan inga vågor, ändå var det fina surfvågor, som synes.















Barnen badade tom!!. kvallen firade vi söndag med grillade lammkotletter som sig bör.


Telecom NZ verkar vara en parodi gamla hederliga televerket. Dvs man är saker att inget fungerar när man behöver hjälp och det är det enda som man kan vara saker på.
Som det kanske viktigaste monopolet NZ verkar man vuxit ur sin kostym och bryr sig inte längre. Telecom NZ är det mest ustkällda bolaget de senaste fem åren på NZ. En härlig tv-dokumentär igår berättade om alla besvikna kunder. Någon hade väntat fem år bredband trots att det hela tiden hette "in the near future". Nästan "indiskt-episka" proportioner detta.
Vi kollar nu möjligheten att köra mobilt bredband för sådana master finns, det har jag sett själv Hoppas bara dom är inkopplade... :)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej på er,

Nu har vi tittat på era bilder.

Det verkar helt fantastiskt.

Krya på patienterna.

Hälsningar/
Stenmans + Bitta

thomas sa...

Hej, tack for bloggarna. jattekul
att kunna folja er sa direkt. Ni
verkar vara mycket narmare. Mycket
intresant med de skiftande
miljoerna. Har ar allt bra, vi
jobbar med Peter betr. Hotell od.
aterkommer nar allt klart.

MVH Bitta o Thomas