onsdag 19 september 2007

Singa Pura (Lejonets Hamn)

Efter en lång flygresa landade vi till slut i Singapore. Efter att ha polletterat alla väskorna på flygplatsen tog vi taget in till staden och vårt hotell.

Det var ganska tufft for alla i familjen att börja en ny dag kl 06.00 när klockan faktiskt närmade sig 23.00 svensk tid och inga barn hade sovit på planet.

Vi hade tur som fick vart rum redan kl 9 sa vi kunde ta några timmar på sängen innan vi gjorde en sightseeing-runda i Singapore. Vi såg bla den välkomnande lejon-hanen i hamnen och alla fina kvarter runt parlamentet och Raffles Hotel.





Alla barnen introducerades på det tuffa sättet till de lite mer kryddstarka asiatiska maträtterna. Moa åt, Maja drack och Theo vägrade.

På söndagen innan vi flög vidare så köpte vi en blixt till nya kameran och kollade in Singapores världsrekordförsök i Badanke-race. Gula badankor med svarta solglasögon, troligt ursprung Stockholms Insomnade Vattenfestival. Tyvärr blåste det åt fel håll så vi tror inte de slog rekordet.

Barnen har dock alla varit helt fantastiskt tålmodiga och glada trots det tuffa klimatet i Singapore. Luftfuktigheten är för hög för grabbarna i alla fall. Vi svettas.

Inga kommentarer: