torsdag 8 november 2007

Nyhets-snackisar

Nyheterna de senaste månaderna har mest handlat om hur Labour skall lägga upp taktiken frö att lyckas vinna kommande val (oktober 2008) för en rekordlång regeringsperiod. Det skulle bli den fjärde raka i så fall.

Man har också diskuterat om man kan använda terrorism lagar nationellt. Detta eftersom man faktiskt arresterade 16 personer för tre veckor sedan under denna lag för första gången. Det har varit ett herrans liv över detta. Folk har reagerat över yttrandefrihet, godtycke etc.

För inte så länge sedan blev ju en liten flicka övergiven av sin fader i Melbourne. Han hade lämnat sin fru i Auckland i bakluckan på en bil. Sånt bli ju bra nyheter som alla vet.

Förra veckan blev en av de viktigare ministrarna i regeringen (Sport och skolministern) lite provocerad av en oppositionspolitiker. Allt syntes i TV. Även när ministern bad sin antagonist att gå med ut bakom plenissalen. Väl där knockade ministern sin antagonist med en rak höger på käken. (han är inte längre minister, kan jag meddela). Personligen tycker jag att vi har alldeles för lite krydda i svensk politik. Fler slagsmål och intressanta uppgörelser tack.

Sedan diskuterats det också om alla mord, är fyrverkerier bra, varför sjukhusen inte får tillräckligt med pengar etc etc, men allt det känns ju ganska bekant eller hur?

Inga kommentarer: