tisdag 20 november 2007

En helg i Waiinu Beach

I området runt Wanganui (och egentligen hela västra Nordön) är det bara svart sand som gäller. Detta beror på vulkanerna och en mycket hög järnhalt i sanden. Det hela är faktiskt lite lurigt. När man tar upp sanden med händerna känner man hur tung den är vilket känns underligt.
Japanerna använder tom sanden och utvinner järnet ur den.

Tllbaka till Waiinu. Det ligger några mil norr om Wanganui. Vi hyrde ett litet hus tillsammans med familjen Aiono där. Vi hade helt fantastiskt väder hela helgen. Försommarvärme.
Hela dagarna tillbringades på stranden med att bada, leta snäckor och bygga flodbarriärer (och bilparkeringar). Bland många fynd hittades skalet av en Blåsfisk och rader av märkliga snäckor och stenar.

Vi grillade lunch på en av många grillplatser som finns överallt på alla offentliga becher, rastplatser etc.

Vi badade på riktigt för första gången ( ialla fall Bobby o Theo). Moa och Maja har ju badat i havet innan. Havet är mycket salt och ännu så länge endast 18-19 grader varmt.

Maja forsätter att träna timing i surfvågorna, Theo njuter av att bara springa i och upp samt hit och dit i vattnet och Moa surfar med bara kroppen.

2 kommentarer:

Thea Lauren sa...

Hej!
Härligt att läsa om försommar med bad! Här är det enbart grått och åter grått. Solen går ner ca kl 4, men som tur är är det snart dags för lite julljus!

Kram Thea

Bitta sa...

Hej i försommaren! Här hemma har vi också ett underbart högtryck enligt metereologen på radio Malmööhus. Det är +6 gr. och ljuvligt grådisfuktigt i hela Skåne. Ingen vind. Barometern i Höllviken =1020. Hade det varit sommar hade vi haft klarblå himmel och +25 gr. Allt enl. ovanstående. Så det så! Det ser ljuvligt ut på bilderna, 18 i vattnet är ju mer än badbart. Gör japanerna järn där, eller har dom egen svart sand hemma? Det är väl inga farliga vågor att surfa i? Take care. Kram Mormor Morfar